Din indkøbskurv

Antal varer: 0
0,00

LoginHar du ekstreme drift miljøer
– er keramiske lejer løsningen

PRONOR IndustriTeknik kan fra dag til dag ombygge din motor til keramiske lejer.


Fordelene ved keramiske lejer er mange:

4-8 gange længere levetid.

Med keramiske lejer forbedres levetiden 4-8 gange. Lejernes levetid betyder rigtig meget for produktionsvirksomhedens samlede driftsøkonomi. Omkostninger til udskiftning af lejer i timer, følgematerialer og produktionsstop er store, og kan reduceres væsentligt.


100 % garanti mod strømskader


De keramiske kugler er ikke ledende og har en isoleringsevne på minimum 2,5 kV. Dermed kan der ikke opstå strømskader i lejet.


Modstandsdygtig overfor forurening


Keramiske lejer er velegnet til forurenede miljøer, hvor partikler trænger ind i lejet og påvirker lejets performance. De hårdføre kugler knuser ganske enkelt det, som trænger ind i lejet.


Reducerer energiforbruget


Keramiske lejer har lavere tab end tilsvarende lejer med stålkugler. Omregnet til virkningsgrader betyder det, at motorer med keramiske lejer får øget virkningsgraden 0,7-1,3 procentpoint på de mindste motorer og 0,2-0,4 procentpoint på motorer fra 90 kW og større.


Til høje temperaturer


De keramiske kugler ekspanderer kun en fjerdedel i forhold til stålkugler, ligesom de ikke svejser fast på lejets løbebaner. Derfor kan et keramisk kugleleje klarer op til 3500C.


Til våde miljøer


Keramiske lejer er også ideelle til våde miljøer, som fremkalder rustdannelser i lejerne.