Din indkøbskurv

Antal varer: 0
0,00

LoginVibrationsanalyser – Frekvensmålinger


Vibrations- og frekvensanalyse er et suverænt værktøj til at bestemme tilstande på roterende maskiner.

Ved mistanke om problem i en maskine, kan man med stor fordel foretage en frekvensmåling og efterfølgende analyse. Ud fra denne analyse, kan det bestemmes, hvor i maskinen det aktuelle problem er (motor, lejer, kobling, gear o.l.), og derved undgår man at skulle adskille hele maskinen, men kun den del, hvor problemet er. Desuden vil man, over tid, være i stand til at ”finde det svage led i kæde”.


Metoden er ikke destruktiv, hvilket vil sige at maskinen ikke skal adskilles eller være standset for at foretage målingerne, men kan i langt de fleste tilfælde foretages under normal produktion.Ved at foretage minimum 3 målinger over tid, vil man være i stand til at forudse hvornår det er nødvendig at tage maskinen ud til et planlagt eftersyn, og derved undgå et uønsket stop / nedbrud.Ud fra de enkelte maskiner vil det yderligere være en stor fordel at foretage jævnlige målinger, for derved at optimere samt planlægge produktionsstoppene, og dermed øge indtjeningen på hele virksomheden.


Ved at foretage minimum 3 målinger over tid, vil man være i stand til at forudse hvornår det er nødvendig at tage maskinen ud til et planlagt eftersyn, og derved undgå et uønsket stop / nedbrud. Ud fra de enkelte maskiner vil det yderligere være en stor fordel at foretage jævnlige målinger, for derved at optimere samt planlægge produktionsstoppene, og dermed øge indtjeningen på hele virksomheden.


Med andre ord vil man opnå følgende fordele:


Opnå forøget produktionen.

Opnå forøget økonomi, på bundlinien.

Planlægge det optimale tidspunkt, hvornår reparationen skal udføres.

Bestille de relevante reservedele til opgaven, så de er klar når reparationen skal udføres.

Bruger egne og andres ressourcer optimalt.

Finde det ”svage” led i maskinen.

Beregne om det er økonomisk at gøre det ”svage led” stærkere, for at opnå længere op-tid på maskinen, og dermed øge produktiviteten.


I over 11 år har Pronor IndustriTeknik as(Tidligere Grene Industri-Service A/S) udført frekvens målinger hos vores kunder.


Gennem disse år har vi i tæt samarbejde med adskillige af vores kunder formået at optimere deres produktions anlæg, så levetiden på deres anlæg i dag har betydelig længere levetid, end da vi startede med frekvensmålingerne.

Af kunder kan blandt andet nævnes følgende:

 

Arla Foods HOCO Holstebro

Aarhus Karlshamn

Svendborg Kraftvarme

Dong Herning

Samt flere.

 

Pronor IndustriTeknik as kan tilbyde både of-line målinger samt on-line målinger